Aanschaf zonnepanelen

Aanschaf zonnepanelen advies

Paneel keuze hulp, offertes aanvragen en Aankoop Installatie Tips!

Wanneer je eenmaal besloten hebt tot aanschaf zonnepanelen, kom je in een volgende belangrijke fase in het aankooptraject van je eigen duurzame elektriciteitscentrale. Zo zul je bijvoorbeeld kunnen besluiten hoeveel geld je maximaal kunt of wilt besteden aan de zonnepanelen installatie. Stel hiervoor je maximale budget vast en onderzoek hoeveel vermogen je nodig hebt en wil laten installeren.

Installatie samenstellen

Mocht het panelen budget niet zo’n rol spelen: onderzoek dan hoeveel zonnepanelen er maximaal op je dak passen. Als het gewenste aantal past, ben je hier snel uit. Zo niet kun je dit totaalvermogen toch bereiken door zonnepanelen met hoge opbrengst te monteren. Ook kun je wellicht extra panelen kwijt op het (platte) dak van garage, uitbouw of overkapping. Een creatieve oplossing is een carport met zonnepanelen ingebouwd of een schutting met solar plaatsen. Hou ook altijd rekening met maximale belasting van de elektrische hoofdaansluiting in je woning, laat de installateur hier tijdig naar kijken.

Aanschaf zonnepanelen

Leverancier selecteren

Met beantwoorden van voorgaande vragen ben je in basis al een heel eind op weg met bepalen van de beste installatie voor jouw situatie. Er zijn enkele aandachtspunten meer waar je in de ondoorzichtige markt van zonnepanelen doorheen moet kijken.

“Zo onderscheid je een vakman van snelle jongens”

Er zijn veel aanbieders en zelfbenoemde “experts” van zonne installaties. Hoe weet je nu zeker of je met betrouwbare mensen te maken hebt, of met een ‘cowboy’ van doen hebt die even op de solar-hype meelift?

Prijzen aanvragen

De informatie onder deze categorie ‘aanschaf zonnepanelen’ gaan daarom nader in op de verschillende aspecten. Welke voor, tijdens en na aankoop van zonnepanelen een rol spelen. Aandachtspunten tijdens het proces van ondernemingen uitkiezen, Prijzen aanvragen, vergelijken van offertes en leveranciers. Tot het kiezen van een leverancier en andere factoren (naast mogelijke subsidie en BTW) die een rol spelen bij de aanschaf.

Offertes vergelijken

Zo lees je bijvoorbeeld wat belangrijke aandachtspunten zijn bij het vergelijken van leveranciers en offertes en wat de kleine lettertjes zijn waarop je zeker moet letten. Gelijkwaardige aanbiedingen vergelijken van precies de PV-installatie die jij wenst aan te schaffen. Zodat je geen appels met peren vergelijkt 😉

Zonnepanelen inkopen / uitbesteden

Verder lees je meer over het daadwerkelijk kopen van zonnepanelen, en op welke manieren je maximaal resultaat uit je investering haalt. Zo zijn eigen zonnepanelen eerder binnen handbereik dat je wellicht verwacht had. Rendement maken op je geld gaat met zonnepanelen hand in hand met duurzaam investeren. Slim inkopen is de eerste winst en hoeft echt niet ten koste van derden te gaan.

Garantie en voorwaarden

En last, maar absoluut not least, zul je alles te weten komen over enkele hele belangrijke ‘kleine lettertjes’; namelijk de voorwaarden en bepalingen hoeveel garantie je krijgt op de aankoop van je zonnepaneleninstallatie. Wist je bijvoorbeeld dat er meestal wel tot 3-5 soorten garanties van toepassing kunnen zijn? Zo bestaat er productgarantie, vermogensgarantie en montagegarantie met combinaties en varianten hierop. Let hierop bij Offertes Aanvragen, vergelijken en panelen kopen.

Productgarantie en vermogensgarantie hebben betrekking op zonnepanelen en zit er productgarantie op de omvormer. Het gemonteerde systeem valt onder montagegarantie. Alles te samen kan vallen onder een algemene systeemgarantie, wat aanvullend ook nog een verzekerde garantie kan zijn.

Bekijk ook Financieel, Panelen Algemeen, Techniek Kennis of direct Offertes Aanvragen