Garantie op zonnepanelen

Garantie op zonnepanelen: op veel producten krijg je garantie. Dit is ook het geval bij zonnepanelen. Ook op de onderdelen die je nodig hebt bij het plaatsen van zonnepanelen heb je garantie. Daarbij kun je denken aan de omvormer, maar ook op de installatie van de zonnepanelen zit garantie. De leverancier van de zonnepanelen zal een onderscheid maken in de garantieperiode voor de panelen en de omvormer, dit noemen we ook wel de productgarantie. Maar er bestaat ook vermogensgarantie. Als er een bepaalde periode voorbij is dan moeten de zonnepanelen nog een minimaal vermogen leveren. Zonnepanelen gaan namelijk na een tijdje achteruit in vermogen en dit kan komen door de invloed van het weer en door UV licht. De garantie op zonnepanelen bestaat dus uit een aantal onderdelen.

Garantie op zonnepanelen

Garantie op zonnepanelenDe vermogensgarantie bij de zonnepanelen is vaak tussen de tien en de twaalf jaar voor 90% van het oorspronkelijke vermogen en na 25 jaar is dat meestal 80% van het oorspronkelijke vermogen. De productgarantie van de zonnepanelen is vaak 2-5 jaar na levering. De productgarantie kan ook vijf jaar zijn voor bijvoorbeeld de omvormer. Er bestaat ook de installatiegarantie; dat wil zeggen garantie op de montage van de zonnepanelen, en deze is meestal twee jaar. Als je wilt weten welke garantie je hebt bij je leverancier, dan kun je dit navragen. Ook wanneer je nog prijzen op gaat vragen is het goed om te kijken naar de garantie. Vaak staat deze beschreven in de voorwaarden en wanneer dat niet zo is kun je deze altijd opvragen.

Garantie op zonnepanelen: zwart op wit

Zorg dat je de garantievoorwaarden ook altijd op papier hebt, er kan altijd wat gaande zijn en dan weet je ook of dat het wel of niet onder de garantie valt en wie je daar op aan kunt spreken. Meestal heb je het niet nodig, maar het kan altijd voorkomen dat er iets mis is en dan kun je een beroep doen op de garantie op zonnepanelen, zodat het je geen geld gaat kosten om zonnepanelen of onderdelen te vervangen of te repareren.