Soorten zonnepanelen

Soorten zonnepanelen

Verschillende soorten zonnepanelen vergelijken op kwaliteit

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen op de markt, maar wat is het beste? De meeste zonnecellen zijn gemaakt van monokristallijn, polykristallijn en amorf. In dit artikel kun je alles lezen over deze verschillende soorten zonnepanelen.

Monokristallijn zonnepanelen

Allereerst van alle besproken soorten zonnepanelen is het monokristallijn zonnepaneel. De zonnecellen van dit paneel bestaan uit één kristal, zoals de naam al doet vermoeden. De oppervlakte van deze cellen is egaal zwart en heeft geordende elektroden. Een monokristallijn zonnepaneel staat bekend om het hoogste rendement. Ze hebben namelijk net wat meer opbrengst dan de polykristallijnen zonnepanelen. De panelen zijn wel duurder, maar hebben wel een hoger rendement. Als je het maximale rendement wilt halen en je hebt een beperkte ruimte, dan zijn dit de juiste zonnepanelen.

Polykristallijn zonnepanelen

Soorten zonnepanelenEen andere soort is een polykristallijn zonnepaneel. In deze zonnepanelen bevinden zich zonnecellen die bestaan uit meerdere kristallen die grof zijn. De panelen zijn gunstig geprijsd en bieden ook een vrij hoog rendement.

Amorf zonnepaneel

Als laatste is er een amorf zonnepaneel. Dit is een dun paneel, en daarin wordt amorf silicium gebruikt. De panelen hebben geen kristallen, de andere zonnepanelen hebben dit wel. Dit zorgt er voor dat de amorf zonnepanelen erg buigzaam zijn. Maar van alle drie de verschillende soorten zonnepanelen geven ze het minste rendement. Het is wel gunstig als je niet zoveel budget hebt en toch zonnepanelen wilt. De panelen zijn namelijk veel lager geprijsd dan de twee andere soorten.

Soorten zonnepanelen: welke kies jij?

Als je een zonnepaneel uit gaat kiezen is het belangrijk dat je gaat kijken naar hoeveel ruimte je hebt. Als je voldoende ruimte op je dak hebt (hier een handige tool om te berekenen hoeveel panelen je kwijt kunt) kun je de polykristallijn zonnepalen kiezen en wanneer je wat minder ruimte hebt kun je beter de monokristallijn panelen nemen. Je keuze kan ook gemaakt worden aan de hand van het rendement dat je kunt behalen en de kosten van de panelen. Ken in elk geval je budget als jij zonnepanelen wilt aanschaffen.

Door naar Basisuitleg, Voordelen, Nadelen, uitleg over Omvormer Zonnepanelen