Algemeen

Zonnepanelen info algemeen

Informatie over zonnepanelen algemeen, uitleg in begrijpelijke taal!

Onder algemene zonnepanelen info lees je alles over pv-installaties en wat er bij komt kijken. Deze basiskennis geeft je een goede introductie in de wereld van zonnepanelen en omvormers. Zodat je snel de voordelen van zonnepanelen kent, maar ook de nadelen van zonnepanelen blijven niet onbesproken!

Heldere informatie over zonnepanelen, onderdelen, montage en toebehoren uit eigen ervaring verkregen. Zonne installties zijn zo door iedereen goed te begrijpen, klik voor meer diepgaande kennis door naar details en specificaties.

Zo lees je bijvoorbeeld wat zonnepanelen nu eigenlijk precies zijn, waar ze uit bestaan en hoe deze panelen gemaakt worden. En opmerkelijke informatie want niet onbelangrijk: de technische werking van zonnepanelen, hoe het mogelijk is dat zonnepanelen zonlicht omzetten in energie?! Ook krijg je een korte introductie over hoeveel energie een zonnepaneel kan opleveren en welke factoren en omstandigheden hierbij van belang zijn.

Zonnepanelen voordelen en nadelen

ZonnepanelenVerder lees je wat de voordelen en nadelen zijn van zonnepanelen. Heb je er bijvoorbeeld al wel eens bij stil gestaan dat je woning in waarde stijgt zodra je deze voorziet van een zonnepaneleninstallatie? Maar zonnepanelen op je dak plaatsen is natuurlijk ook goed voor het milieu, en je bespaart geld op je energierekening! Toch zijn er ook mensen die twijfelen over wel of geen panelen aankopen. De investering in zonnepanelen (nog) te hoog vinden of de terugverdientijd te lang (zonnepanelen roi); en hun geld liever op een andere manier investeren. Daarnaast valt ook bij zonnepanelen over smaak niet te twisten; en vindt niet iedereen zonnepanelen op het dak een mooi uitzicht.

Zonnepaneel uitvoeringen

Klik dieper door in de artikelen onder de categorie zonnepanelen algemeen , dan kom je snel te weten wat de verschillende soorten zonnepanelen zijn, welke karakteristieke eigenschappen per soort te koop zijn. En in welke situatie je voor de ene soort paneel en in welke situatie je beter voor de andere paneeluitvoering kan kiezen. Gelukkig is er ook esthetisch steeds meer keuze in design van paneeluitvoering, zowel in kleur als vorm zijn er volop architectonisch verantwoorde mogelijkheden. En voor bouwers praktisch in uitvoering op te nemen elementen. En hoeven de panelen technisch niet perse op het zuiden te liggen om voldoende rendement te leveren.

Omvormers

Tenslotte lees je ook alles over omvormers en de werking hiervan, want goede omvormers zijn een belangrijk onderdeel van iedere pv-installatie. Behalve uit ‘zichtbare’ gedeelte, de zonnepanelen op het dak, bestaat een zonnepaneleninstallatie namelijk uit een of meer geschakelde omvormers. Het belang van een passende goed gedimensioneerde omvormer wordt nogal eens onderschat, maar heeft grote invloed op een goed rendement van de totale installatie.

Dit apparaatje (of enkele gekoppelde omvormers) vol technische componenten zorgt ervoor dat de elektriciteit die de panelen middels fotosynthese opwekken omgezet wordt in bruikbare stroom. De door panelen opgewerkte gelijkstroom (ofwel DC) wordt omgezet in elektriciteit wisselstroom (ook wel AC)  die je in je woning gebruikt of kunt terugleveren aan het elektriciteitsnet (salderen).

Lees na Zonnepanelen Algemeen over Financiële Factoren, Technische Info en Aankoop Advies