Subsidie zonnepanelen

Subsidie zonnepanelen

Snel geld verdienen met subsidie zonnepanelen aanvragen!

Veel mensen zijn op zoek naar goede subsidie zonnepanelen informatie als ze zonnepanelen willen. In 2012 en 2013 was er subsidie voor mensen die zonnepanelen wilden laten plaatsen. Ieder jaar komt er vaak een budget vrij wat hiervoor gebruikt kan worden. In 2012 en 2013 was in totaal een bedrag van ruim 50 miljoen euro beschikbaar voor zonnepanelen subsidie. Er zijn toen ruim 90.000 aanvragen voor subsidie binnengekomen bij de overheid.

Zonnepanelen subsidie 2014 en verder

Zonnepanelen subsidieEr moet per jaar bekeken worden of dat er subsidie is voor de zonnepanelen. Dit kan ook per gemeente wisselen. Als er vanuit de overheid subsidie voor de zonnepanelen wordt vastgelegd, dan is het op = op. Voor 2014 is helaas vastgesteld dat er geen zonnepanelen subsidie meer beschikbaar wordt gesteld. Het budget voor de Subsidieregeling Zonnepanelen is op 8 augustus 2013 uitgeput. Wel zijn er nog bepaalde gemeenten die een speciaal potje hebben en de inwoners stimuleren om voor zonnepanelen te kiezen. Zij krijgen dan een bepaald bedrag terug. Of dat in jouw gemeente ook is, kun je het beste navragen. Daarom is het advies ook, wil je zonnepanelen laten plaatsen, ga dan eens na of dat je gebruik kunt maken van subsidie. Dit kan dus helaas geen subsidie meer zijn van de overheid, maar wellicht nog wel van de eigen gemeente.

Sneller geld terugverdienen met zonnepanelen subsidie

Wanneer je gebruik kunt maken van de zonnepanelen subsidie, kun je geld besparen. Je bent allereerst goedkoper uit als je gaat investeren in de zonnepanelen, omdat je een deel van het bedrag meteen terug krijgt. Maar dit wil ook zeggen dat je het geld sneller terug hebt verdiend. Misschien zou je eerst na zeven jaar het geld van de zonnepanelen terug hebben verdiend en nu na vijf jaar. Daarom is het de moeite waard om te kijken naar de zonnepanelen subsidie en of dat deze in jouw regio geldig is. Neem de tijd om dit te onderzoeken, want hierdoor kun je veel geld besparen. Het kan ook zijn dat er nu geen geld beschikbaar is, maar informeer dan naar volgend jaar. Wellicht komt er dan wel geld vrij en kun je dan profiteren van de zonnepanelen subsidie.

Bereken ook Prijs, Terugverdientijd, Salderen, BTW en ga door naar Techniek Zonnepanelen>>