Terugverdientijd zonnepanelen

Terugverdientijd zonnepanelen berekenen

Beste zonnepanelen kopen met korte terugverdientijd (hoge ROI)

Als je gaat investeren in zonnepanelen dan is het ook goed om te weten wat de terugverdientijd van zonnepanelen is. Je gaat de aanschafkosten van de zonnepanelen in ieder geval terug verdienen, daar hoef je je geen zorgen over te maken. Maar je wilt graag weten wanneer je alles terug hebt verdiend en je moet ook weten welke factoren er invloed hebben op de terugverdientijd van zonnepanelen. Daar leggen we je graag meer over uit. Het gaat namelijk over je eigen jaarverbruik van energie, maar ook over de leverancier en of de zonnepanelen op de goede plaats worden bevestigd. Veel mensen weten wanneer de zonnepanelen op het zuiden worden geplaatst, dat de opbrengst dan het grootste is. Maar er moet verder worden gekeken want de opbrengst hangt ook samen met de dakhoek, waarbij 36 graden als ideaal wordt gezien.

Rendement kan veranderen

Terugverdientijd van zonnepanelenHet rendement van de zonnepanelen kan veranderen wanneer het dak een andere richting heeft en het rendement zal ook 10% dalen wanneer het dak naar het oosten is gericht. Je kunt daarom zelf de terugverdientijd van zonnepanelen berekenen als je een aantal gegevens bij de hand hebt zoals de prijs van de zonnepanelen, de kosten van de apparatuur, de kosten van de omvormer en de installatiekosten voor het plaatsen van de zonnepanelen. Er kan ook aan de levensduur van de zonnepanelen worden gedacht.

Zelf de terugverdientijd van zonnepanelen berekenen?

Er zijn veel mogelijkheden om de terugverdientijd van zonnepanelen te berekenen. Je kunt het online berekenen wanneer je alle gevraagde gegevens bij de hand hebt, maar je kunt ook wanneer je de zonnepanelen laat plaatsen alles voor je laten berekenen. De leverancier kan je precies uitleggen wat de mogelijkheden zijn en wat je er aan kunt verdienen. Aan de hand daarvan weet je ook precies wat het je gaat kosten en wanneer je alles terug hebt verdiend.

Bereken nu Prijs, Salderen Zonnepanelen, BTW en panelen kopen met Subsidie