Zonnepanelen prijs

Zonnepanelen prijs

Vergelijk zonnepanelen prijs en kwaliteit voor aankoop

Als je zonnepanelen gaat kopen is het belangrijk dat je gaat kijken naar de zonnepanelen prijs. Er zijn namelijk verschillende soorten en merken zonnepanelen, maar welke keuze ga jij maken en wat is de prijs van zonnepanelen? Er is een duidelijk verschil als je gaat kijken naar de Duitse zonnepanelen en de Chinese zonnepanelen, want de Duitse zijn meestal duurder. Doordat er volop keuze is en er steeds meer concurrentie op de markt is, is het goed om je te verdiepen in de prijzen van de zonnepanelen.

Prijsopbouw van zonnepanelen

Prijs van zonnepanelenDe prijzen worden onder andere bepaald door de kwaliteit, maar ook door de installateur en het vermogen. Ook de levensduur van de zonnepanelen is hierop van invloed. Een compleet systeem kost je vaak een paar duizend euro, maar dit heb je dan ook binnen 7-10 jaar terug verdiend. Vanaf dat moment betaal je dus ook niets meer voor je energierekening. Zonder zonnepanelen zal de energierekening ieder jaar stijgen en daarom kun je de investering in de zonnepanelen ook zien als een goede en zeer verantwoorde keuze zowel financieel gezien als ook voor het milieu. Ook zal het aantal jaar garantie wat je krijgt van invloed zijn op de prijs van zonnepanelen.

Prijs van zonnepanelen

Wanneer er gekeken wordt naar de prijs van de zonnepanelen dan hangt deze meestal samen met het totale maximale vermogen van de zonnepanelen, uitgedrukt in WattPiek, ook wel WP afgekort. Maar het kan ook bekeken worden met KiloWattuur per jaar en dat korten we vaak af naar kWh. Je kunt zelf de keuze maken hoeveel je gaat investeren in de panelen. Je kunt er namelijk een aantal laten plaatsen, maar je kunt ook je hele dak vol laten leggen. Als je om je heen kijkt zie je de verschillen: sommige mensen laten het hele dak vol leggen, anderen hebben een aantal zonnepanelen. Ook dat is uiteraard van invloed op de prijs, dus zorg dat je weet wat je wilt, vraag verschillende offertes aan en maak dan de keuze in hoeveel zonnepanelen het gaan worden. Zorg dat je vooraf weet wat de kosten bedragen en bereken of laat berekenen wat het je op kan leveren.

Bereken nu Terugverdientijd Zonnepanelen, Salderen, BTW en mogelijke Subsidies