Zonnepanelen op een plat dak

Als je zonnepanelen gaat of laat installeren, moet je altijd rekening houden met het type dak. Als je kiest voor zonnepanelen op een plat dak, dan worden hiervoor consoles gebruikt. Dit kun je zien als een soort holle bakken. Deze worden vervolgens met ballast verzwaard, zodat ze op hun plaats blijven liggen wanneer het hard waait of stormt. De consoles zorgen er voor dat je voor de zonnepanelen op een plat dak de ideale hellingshoek krijgt om de panelen te plaatsen.

Type dak bepalen

Zonnepanelen op een plat dakDe zonnepanelen wil je, dat is zeker. Maar er moet nu gekeken worden welke panelen er het meest geschikt zijn voor jouw dak. Je wilt namelijk dat ze veel rendement opleveren en daarom is het goed dat je die keuze nu gaat maken en ontdekt welke zonnepanelen er geschikt zijn voor een plat dak. Het gaat er met name om hoe de panelen worden geplaatst. Je kunt het zelf doen, maar je kunt het ook uitbesteden. Wanneer jij de keuze gaat maken om alles zelf te doen, moet je goed weten wat je allemaal nodig hebt, zodat je in één keer de zonnepanelen op een plat dak kunt plaatsen. Let wel goed op, want als je hoogtevrees hebt, is het beter om deze klus uit te besteden! Het voordeel is tevens dat specialisten precies de juiste aanpak kennen, zij hebben de kennis en ervaring in huis.

Kies je zonnepanelen op een plat dak?

Als je een plat dak hebt en je wilt zonnepanelen dan kun je die keuze nu maken. Er kunnen offertes aan worden gevraagd, zodat jij weet waar je aan toe bent qua kosten. Je kunt de aanbieders met elkaar vergelijken en dan een keuze maken of jij alles laat plaatsen of het zelf gaat doen. Neem bij deze overweging mee, dat je de installatiekosten ook binnen een paar jaar weer hebt terug verdiend.