Zonnepanelen op een schuin dak

Als je zonnepanelen kiest, moet je rekening houden met het type dak. Je kunt denken aan zonnepanelen op een plat dak, maar je hebt ook zonnepanelen op een schuin dak. Je hebt een schuin dak, maar wat voor dak heb je precies? Het kan zijn dat je een golfplaten dak hebt, maar het kan ook uit staalplaten bestaan of je hebt een pannendak. Bij zonnepanelen op een schuin dak gaat er om dat het montagesysteem waterdicht is. Als je een schuin dak hebt, dan wordt er vaak een rail bevestigd om daar de zonnepanelen vervolgens op te plaatsen. Deze rail kun je zelf monteren op het hellend dak, maar dit kun je ook laten doen. Deze kan dan op het dak worden gemonteerd met dakhaken bij een pannendak. Bij staalplaat wordt er gebruik gemaakt van klemmen en wanneer je een dak hebt dat bestaat uit golfplaten wordt er gebruik gemaakt van schroeven. Voordat je zonnepanelen op een schuin dak gaat (laten) plaatsen moet je dus zeker weten welk type dak je hebt.

Welk dak heb jij?

Zonnepanelen op een schuin dakVoordat je de zonnepanelen laat plaatsen, is het goed om te kijken welke mogelijkheden jouw daktype je biedt. Een schuin dak heeft verschillende opties, maar er moet altijd goed gekeken worden naar hoe alles vastgezet kan worden. Wanneer je de keuze maakt om het zelf te doen, is het goed om eerst bij anderen te kijken hoe zij het hebben gedaan. Maar je kunt ook altijd tips inwinnen bij leveranciers. Nog een gemakkelijkere optie is het uitbesteden van het plaatsen van de zonnepanelen, als je een specialist laat komen weet je dat alles direct goed wordt geplaatst. Daar heb je dan zelf geen omkijken naar en geen zorgen over.

Zonnepanelen op een schuin dak, maar welke?

Je kunt het beste als eerste bekijken of navragen welke zonnepanelen geschikt zijn voor een schuin dak en dan de bestelling plaatsen. Je weet dan zeker dat het plaatsen mogelijk is. Ga niet eerst zomaar een paar zonnepanelen kopen en dan bekijken of het past, er zijn namelijk zoveel mogelijkheden dat je maar beter kunt kijken wat er past en dan kun je een bedrijf alles laten regelen en dan heb je daar geen zorgen over. Laat de vakman zijn werk doen en geniet straks zelf van de voordelen van de zonnepanelen.

Bekijk deze YouTube instructievideo (klik voor externe link) voor tips voor het plaatsen van zonnepanelen op een schuin dak: