Salderen zonnepanelen

Salderen zonnepanelen berekenen

Salderen zonnepanelen en opgewekte zonne energie terugleveren

Maak je de keuze om met zonnepanelen energie op te wekken dan heb je twee opties, je kunt namelijk de energie zelf gebruiken maar je kunt ook de elektriciteit salderen. Dit wil zeggen dat je de stroom terug gaat leveren aan de energieproducent. Daarbij geldt dat je de hoeveelheid energie die je meer opwekt dan dat je verbruikt terug kunt leveren aan het elektriciteitsnet. Voordat je die keuze gaat maken is het goed om te informeren bij je energieleverancier en je netbeheerder.

Zelf meer zonne energie geproduceerd dan verbruikt? Dan kun je dit overschot aan het net leveren!

Kies voor salderen

Salderen zonnepanelenSteeds meer mensen die voor zonnepanelen kiezen, maken ook de keuze om te salderen. Je kunt voordelig en duurzaam stroom opwekken met de zonnepanelen. Maar hoeveel kun je dan precies per jaar salderen? Dit kan wisselend zijn per aanbieder en daarom is het goed om te bekijken welke mogelijkheden je hebt. Daarbij moet je ook naar de wetgeving kijken. Het is namelijk zinvol om te kijken wat jouw voordelen zijn bij het salderen wanneer je voor zonnepanelen kiest.

Salderen: bezint eer ge begint

Maar ook wanneer je denkt aan salderen, is het goed om van tevoren een goed beeld te krijgen van de kosten die je moet maken om te kunnen investeren in de zonnepanelen. Je wilt namelijk eerst zonnepanelen laten plaatsen, je wilt het geld ook terug verdienen en dan ga je ook de kosten daarin meenemen. Als je namelijk weet wat de kosten zijn, dan pas kun je zien wat het salderen je per jaar op gaat leveren. Om daar een goed beeld van te krijgen kun je altijd een leverancier raadplegen die hiermee werkt zodat hij je kan voorlichten over wat hij jou kan bieden wanneer jij denkt aan salderen als je zonnepanelen hebt. Zorg er in ieder geval voor dat je de voordelen kent en ook moet je bekijken welke kosten er aan verbonden zijn, zodat je weet wat je het meeste op gaat leveren.

Bereken snel Prijs, Terugverdientijd, BTW Zonnepanelen en onderzoek Subsidie